Bil banner

Hjælp til økonomi og ny bil

Der er en del fælder som du kan falde i når du skal købe en bil, og det gælder især økonomiske fælder. Køber du en gammel bil som koster alt for mange penge, så risikerer du at miste rigtig mange penge på både lån og værditab i bilen. Men vil du, som de fleste nok vil, også købe en bil så man undgår økonomiske faldhuller, så er grundreglen: Køb billigt og sælg dyrt.

 

5 gode råd til køb af bil

  • Få professionel hjælp til dit køb

Det kan være meget uoverskueligt hvilken bil man skal vælge, og hvordan man skal finansiere købet. Man kan fx købe en billig vil som taber rigtig meget i værdi de første år, eller man kan købe en dyrere bil som holder værdien længere. For at skabe et godt fundament, er det en god idé at få hjælp fra en professionel, så er du sikker på at du ikke rammer et økonomisk hul.

 

  • Kan du får rabat
    Om man kan få rabat, afhænger af bilens type og størrelse. Hvis du er på udkig efter en minibil, så er priserne relativt lave i forvejen, og det er derfor svært at få forhandlet prisen yderligere ned. Men er du ude efter en større bil i mellemklassen og op efter, så kan du godt være heldig at forhandle rabatter på op til 50.000 kr. fra købsprisen.

 

  • Leasing?
    Om leasing er fordelagtig for dig, afhænger af hvilken bil du ønsker og hvor meget du kører om året. Der er dog stor konkurrence på leasingmarkedet og der er mulighed for at få gode aftaler forhandlet hjem.

 

  • Hvilket brændstof?

En bil kan være du i drift, og det er noget du kan forbedre i din dagligdag. Du skal overveje hvilken type brændstof der er mest fordelagtig for dig ud fra hvor mange km du kører til dagligt.

 

Lån og finansiering via banken

Når du skal have finansieret din nye bil, så kan et billån i banken give dig en god og attraktiv rente. Der skal du dog være opmærksom på hvornår lånet skal være betalt tilbage, da dette bl.a. afhænger af, om bilen er ny eller brugt. Når du låner til en brugt bil over 10 år, så er renten større end ved en yngre bil. Vær også opmærksom på om lånet skal være med fast rente eller variabel rent. Måske er du i den situation at du står i RKI, men har nødvendigt brug for en bil. Derfor kan du med fordel undersøge markedet for køb af bil trods RKI, da der kan være relevant information og hjælp at hente.