Overblik banner

Få rådgivning omkring din gæld

Det er ikke unormalt at have gæld. Det er især ikke unormalt hvis man har både bil og hus, da dette i de fleste tilfælde kræver et lån i banken. Men man kan også have lån mange andre steder, og det kan let blive uoverskueligt hvis man har for mange kreditorer. Har man mange kreditorer man skylder penge, så skal man på en eller anden måde skabe et overblik, så man sørger for at de får det rigtige pengebeløb til rette tidspunkt. Og lige præcis dette punkt er svært hvis man skylder mange penge væk til mange forskellige kreditorer.

 

Rådgivning

Har du slet ikke mulighed, og overskud, til at skabe et overblik over dine lån, så kan du søge hjælp hos en gældsrådgiver. Med den korrekte gældsrådgivning kan du få hjælp til at få en mindre gæld og i sidste ende komme helt af med din gæld. De områder du blandt andet kan få hjælp til med en gældsrådgiver, er følgende:

 

  • Kom ud af RKI

Er du havnet i RKI, så er livet måske ikke så let som før. Men oven i det, så er det heller ikke let at komme ud af RKI igen. Der er både økonomiske og individuelle områder der har en påvirkning på, hvordan og hvor hurtigt du kommer ud af RKI. Den mest sikre måde at komme ud på er, at få afviklet sin gæld så hurtigt som man kan. Ved helt svære tilfælde kan man lave aftaler med kreditor som gør afbetalingen lettere.

 

  • Er du indkaldt til fogedretten

Hvis du er indkaldt, så skal du møde op, ellers bliver situationen bare værre. En konsekvens af en indkaldelse til fogedretten er, at kreditor nu kan tage udlæg i ens ejendom eller andre værdier hvis gælden ikke betales tilbage. Indkaldelsen kan ses som et ”nyt step” mod en endnu værre proces, hvis gælden ikke betales.

 

  • Har du mistet overblikket?

Hvis du måske står med mange kreditorer og du har en OK indtægt ift. tilbagebetalingerne, så kan du søge hjælp til at skabe et overblik. Du kan få guides og hjælp til en tilbagebetalingsplan som vil gøre det lettere for dig at oveskue og dermed give dig en større sikkerhed omkring, at du faktisk får betalt de penge tilbage som du skal. Alt dette for at undgå, at du ikke får betalt gælden og i værste tilfælde havner i RKI og i fogedretten.